Cara Ngapikake Pengalaman Panganggo ing Situs Web E-Niaga

Cara Ngapikake Pengalaman Panganggo ing Situs Web E-Niaga

Nalika nerangake situs web e-commerce, nyedhiyakake pengalaman panganggo sing apik (UX) luwih saka mung desain sing apik.

Iki kalebu sawetara komponen, kabeh bisa digunakake, kanggo mbantu wong-wong sing navigasi menyang situs kasebut lan nemokake apa sing digoleki. Saka rincian produk nganti struktur situs web, masing-masing elemen kasebut kudu dioptimalake kanthi dipikirake UX kualitas.  

Apa sampeyan siyap sinau luwih lengkap? Yen mangkono, terus maca.

 

Pandhuan Sampeyan Kanggo Rekomendasi Produk utawa Layanan Pribadi

Kanthi rekomendasi produk sing dipersonalisasi, sampeyan bisa nuntun pangguna menyang produk sing paling apik lan mbantu golek sing anyar.

Iki bakal mbantu nambah jumlah order rata-rata lan nggawe UX sing luwih apik. Iki padha karo wakil pelanggan sing menehi saran produk kanggo pelanggan.

Bebarengan karo menehi rekomendasi, sampeyan uga bisa nggawe bagean "tren" utawa "paling laris". Iki bakal bisa digunakake kanthi luwih apik amarga bukti sosial sing diwenehake. Iki uga nggawe pelanggan percaya yen wong liya nemokake produk kasebut, bisa uga ana alesan sing apik - bisa uga kalebu barang sing paling apik sing bakal dituku. Kabeh wong pengin dadi bagean saka tren paling anyar.

Cara liya kanggo nggunakake rekomendasi yaiku kanthi munggah utawa produk laris. Kanthi didol, sampeyan bisa nuduhake wong sing ngunjungi situs kaya produk sing luwih kualitas.

Kanggo adol silang, sampeyan bisa nampilake produk komplementer sing bakal nambah pengalaman produk kanthi sakabehe.

 

Gawe situs web sing gampang dilayari lan diatur

Bayangake manawa sampeyan menyang toko barang ing omah kanggo nemokake manawa kabeh wis campuran lan ora ana urutane.

Kepiye perasaan sampeyan? Ilang, pegel, frustasi? Mangkene uga kanggo pengunjung situs e-commerce yen pandhu arah situs sampeyan subpar. Bakal mbutuhake wektu luwih suwe kanggo nemokake produk sing dikarepake, lan angel nggawe produk sing anyar

Nanging apa sing sampeyan kepengin weruh, apa navigasi situs web sing apik? Iki pancen gumantung karo sapa sing dadi pelanggan ideal lan kepiye cara toko. Iki sing bakal nemtokake klasifikasi produk sing digunakake, kategori sing digunakake, lan sing disorot ing menu utama. Sanajan iki bener, ana sawetara praktik paling apik sing bisa digunakake kanggo nambah UX.

Langkah kapisan kanggo milih kategori menu ndhuwur. Yen sampeyan adol barang kanggo wanita lan pria, iki bakal dadi kategori sing ditampilake ing sisih ndhuwur, uga produk kategori paling dhuwur.

Praktik paling apik liyane yaiku nggunakake filter. Iki bakal mbantu wong golek barang sing dikarepake. Sawetara sing paling umum kalebu ukuran, warna, rega, lan kategori. Filter-filter kasebut bisa ngirit wektu akeh sing golekane lan nggawe proses blanja luwih gampang lan nyenengake.

Iki bisa uga minangka tim manajemen jaringan TI sing bisa mbantu.

 

Nyuwun lan Rungokake Umpan Balik Pelanggan

Sanajan sampeyan ngetutake kabeh praktik sing paling apik, mesthi bakal ana sing bisa luwih apik.

Iki penting banget yen sampeyan njaluk saran saka pelanggan. Iki bakal menehi informasi babagan area sing mbutuhake perbaikan lan apa sing bakal mbantu sampeyan nggawe perubahan sing bener. Ing sawetara kahanan, pelanggan bisa menehi saran kanggo area sing kudu ditambah, sing bakal mbantu sampeyan ngirit wektu babagan apa sing kudu ditindakake utawa bakal diganti.

Ana sawetara komponen sing kudu nggawe proses umpan balik sing sukses. Salah sijine yaiku otomatisasi. Sampeyan bisa ngotomatisasi email panjaluk umpan balik supaya metu sawise ana sing tuku kaping pisanan utawa sawise sawetara wektu kliwat. Iki bakal mbantu njaga konsistensi lan ngidini sampeyan ngukur proses iki.

Yen sampeyan ora nggunakake otomatis, sampeyan kudu ngirim email kasebut siji-siji, nalika sampeyan ngelingi. Iki minangka proses sing ora efektif lan akeh wektu.

Sampeyan uga kudu menehi insentif kanggo pelanggan sing menehi saran. Iki bisa dadi kode hadiah utawa diskon. Iki minangka cara sing apik kanggo nyengkuyung luwih akeh wong supaya ngerti apa sing dipikirake. Ana sawetara aplikasi sing bisa digunakake kanggo mbantu proses iki dadi luwih gampang lan mbantu nglacak asil, sing bisa digabung karo sawetara platform e-commerce paling populer, kalebu Shopify.

Sawise nglumpukake kabeh saran, sampeyan bisa nampilake saran lan informasi ing sangisore produk utawa ing bagean liyane saka situs kasebut. Iki bakal mbantu sampeyan entuk kapercayan saka pengunjung anyar.

Yen sampeyan nampa umpan balik sing kurang apik, priksa manawa sampeyan kudu ngetutake karo pelanggan sing ora puas supaya dheweke ngerti manawa masalahe wis ditangani.

 

Nawakake Pilihan Simpen menyang Wishlist

Kadhangkala, nambahake barang menyang kranjang bisa dadi komitmen kanggo toko online.

Sanajan pengin soko, dheweke uga pengin terus browsing macem-macem barang kanggo mbandhingake. Utawa, dheweke bisa uga ora yakin apa-apa lan pengin nyimpen supaya tuku ing wektu liya.

Preduli, menehi pilihan dhaptar pesenan supaya pelanggan bisa nyimpen produk minangka cara sing apik kanggo nyuda tekanan sing ana ing kranjang.

Yen sampeyan ora nyedhiyakake pilihan iki, pembeli bisa uga kudu ngelingi apa sing disenengi banjur nyoba nemokake maneh ing wektu sing beda. Iki ngasilake luwih akeh gaweyan kanggo pelanggan lan nyuda UX umume. Kajaba iku, nalika sampeyan ngetrapake opsi dhaptar simpen nganti pengin, sampeyan duwe informasi pangguna.

Sawise ngeklik tombol iki, sampeyan bisa nggawa formulir registrasi sing gampang kanggo milih pilihan disimpen.

Apa Pangguna Situs E-Niaga Sampeyan Ramah?

Iki minangka hal sing kudu dipikirake saben pemilik situs. Yen jawabane "ora," mula luwih becik sampeyan kudu ngowahi sawetara.

Mengkono bakal nyebabake pelanggan sing luwih seneng lan, akibate, luwih akeh konversi. Sampeyan kudu eling lan nggunakake tips ing ndhuwur kanggo asil sing paling apik.


Wektu kiriman: Aug-28-2020